Terug naar het overzicht

Door goede triage van wonden, monitoring van het verloop en het vergroten van kennis kan het genezingsproces van een complexe (been)wond met gemiddeld 20 weken worden verkort. Dit blijkt uit een pilot van zorgverzekeraar CZ. Het Expertisecentrum Wondzorg (ECW) uit Oosterhout - een samenwerkingsverband tussen De Riethorst Stromenland en Thebe - was één van de deelnemers aan deze pilot.

In Nederland krijgen jaarlijks zo’n 400.000 mensen te maken met wondzorg in de thuissituatie, waarbij de wond slecht of zelfs niet geneest. Wim van der Meeren, bestuursvoorzitter CZ: “Dat zijn complexe wonden, waar mensen maanden tot meer dan een jaar mee kunnen zitten. En neem zitten dan maar heel letterlijk, want zo’n wond beperkt je gigantisch in je mogelijkheden.”

Het delen van specifieke wondkennis vinden we ontzettend belangrijk. Een groot aantal wijkverpleegkundigen is specialistisch opgeleid tot wondverpleegkundige/wondconsulent of bijgeschoold op het gebied van wondbehandeling. Kijk ook eens op: www.expertisecentrumwondzorg.nl

Lees hier het volledige persbericht van CZ

Ik heb interesse
Vul een naam in

Vul een telefoonnummer in

Ongeldige invoer

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.

Deel deze pagina: Linkedin E-mail