Terug naar het overzicht

mevr. en dhr. van Boxel

Hoe belangrijk professionele wondzorg kan zijn als je gezondheid broos is, bewijst het verhaal van Joyce van Boxel uit Hank. Het leven van de diabetespatiënt taat sinds een jaar compleet op zijn kop. Desondanks houdt ze de moed erin.

Het medisch dossier van Joyce is vuistdik. Een greep uit haar dossier leert dat ze 20 jaar geleden een donornier en -alvleesklier kreeg. Dat haar ogen zijn aangetast door haar suikerziekte en dat ze drie keer per week moet dialyseren, omdat haar donornier niet meer goed werkt. Sinds een jaar is er een waslijst nieuwe zorgen bij gekomen. Vandaag kijkt ze met haar echtgenoot Wim en wondspecialiste Ilse van der Elst terug op dat roerige jaar. Wim heeft het er erg moeilijk mee. “Klap op klap hebben we gekregen. We hebben amper tijd gehad om iets te kunnen verwerken. Maar het Expertisecentrum Wondzorg (ECW) heeft erger voorkomen. Dankzij hun deskundige hulp is mijn vrouw haar linkerbeen niet verloren”, klinkt het beslist. “Ik ben ze erg dankbaar.” Ook wondspecialist Ilse denkt dat door professionele wondzorg ‘erger is voorkomen’. Maar ze beseft dat het met de broze gezondheid van Joyce alle kanten op had kunnen gaan.

5 operaties in 8 weken

De ex-diabetespatiënte uit Hank heeft last van ernstig vaatfalen. De problemen beginnen in februari 2017 als Joyce met afstervende tenen aan haar linkervoet in het ziekenhuis beland. In 8 weken volgen in totaal 5 operaties, waarbij de chirurg helaas haar rechteronderbeen en linkervoorvoet niet meer kan redden.

Wondgenezing

Joyce belandt na haar amputaties in zorglocatie Slotjesveste in Oosterhout om te revalideren. Ze zal er voorbereid worden om met een prothese verder te leven. Voordat het zover is, blijkt dat haar wonden niet goed genezen. Er is zelfs acuut gespecialiseerde wondzorg nodig. Het Expertisecentrum Wondzorg wordt erbij gehaald. Een team specialisten gaat Joyce bijstaan bij haar wondgenezing. Dat kan thuis in Hank. 

Betrokkenheid

Joyce vindt het fijn om weer thuis te zijn. Ze prijst de betrokkenheid van de wondexperts. “Het is een klein team dat zich voor me inzet. Ze weten steeds van elkaar wat ze doen. De onderlinge communicatie is goed en ze hebben zichtbaar plezier in hun werk. Dat alles geeft vertrouwen in een goede afloop. Ze hebben ervoor gezorgd dat we nu na 9,5 maand kunnen zeggen dat mijn wonden eindelijk dicht zijn. Het is een jaar overleven geweest. We hebben veel gehuild, maar ook gelachen met elkaar. Ilse en haar collega’s zijn zo goed en lief voor ons geweest. Samen kijken we daardoor weer voorzichtig vooruit. Kan ik dan eindelijk gaan revalideren met een prothese? En wellicht nog voldoende aansterken om ook
een nieuwe donornier te ontvangen. Ik blijf erop hopen.”

Ik heb interesse
Vul een naam in

Vul een telefoonnummer in

Ongeldige invoer

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn hierop van kracht.

Deel deze pagina: Linkedin E-mail