Nieuws

Hier vindt u de nieuwsberichten van Expertisecentrum Wondzorg (ECW)

Koud plasma: een nieuwe behandeling voor complexe wonden

Koudplasma: een nieuwe behandeling voor complexe wondzorg.

Lees meer...

Samenwerking Huisartsenpraktijk van Veenendaal en het ECW

Samenwerking Huisartsenpraktijk van Veenendaal en het ECW

Lees meer...

Ook tijdens de coronacrisis staan wij voor u klaar!

Lees meer...

Door een goede wondbehandeling kan je patienten een deel van hun leven terug geven

Lees meer...

Samenwerking ECW verlengd

Thebe wijkverpleging en Mijzo werken sinds maart 2016 samen binnen het ECW. De klanttevredenheid is hoog (9.2) en de samenwerking verloopt prima. Vandaar dat is besloten de samenwerking de komende 5 jaar voort te zetten. Hiervoor hebben beide bestuurders op 5 december de vervolg samenwerkingsovereenkomst getekend.

Lees meer...

Symposium ECW 'Samen voor betere wondzorg'

Het Expertisecentrum Wondzorg (ECW) hield dinsdagavond 27 november in Theater De Bussel in Oosterhout een symposium over gespecialiseerde zorg bij complexe wonden.

Lees meer...

ECW in THUIS: 'Vertrouwen in herstelperiode'

Jan Bouman uit Wijk en Aalburg ondergaat een bijzondere wondtherapie bij het Expertisecentrum Wondzorg (ECW) in Oosterhout. Vier maanden is hij nu bezig.

Lees meer...

ECW in THUIS: 'We kijken weer voorzichtig vooruit’

Hoe belangrijk professionele wondzorg kan zijn als je gezondheid broos is, bewijst het verhaal van Joyce van Boxel uit Hank. Het leven van de diabetespatiënt staat sinds een jaar compleet op zijn kop. Desondanks houdt ze de moed erin.

Lees meer...

ECW in THUIS: 'Iedereen was zo begaan en positief’

Sipke Nauta ontdekte afgelopen zomer een knobbeltje in zijn borst. Al snel kreeg hij de diagnose borstkanker. Na een operatie zou hij bestralingen moeten ondergaan. Een flinke wondontsteking gooide echter roet in het eten. “Direct na mijn operatie raakte de wond onder mijn oksel ontstoken. Vanaf dat moment stond mijn verdere behandeling stil en moest eerst de wond genezen, vertelt Sipke.

Lees meer...

ECW in THUIS: 'Binnen drie maanden was de wond helemaal genezen'.

Het was maar een klein wondje aan de binnenkant van zijn teen. Maar doordat Cor Plooij uit Oosterhout vocht vasthoudt in zijn benen, wilde dat kleine wondje niet helen en werd deze groter en dieper. Zelfs de liefdevolle verzorging van de Thuiszorg hielp niet. Na anderhalve maand schakelde de thuiszorgmedewerker het Expertisecentrum Wondzorg (ECW) in. Samen met een oedeemtherapeut van De Riethorst Stromenland werd een speciale behandeling ingezet. En dat had het gewenste resultaat.

Lees meer...

Master of Science in Wound Healing and Tissue Repair

Op 26 augustus 2016 behaalde Dr. Jacques Neyens de graad van MSc Wound Healing and Tissue Repair aan Cardiff University, Cardiff.

Lees meer...

Goed nieuws over wondgenezing!

Door goede triage van wonden, monitoring van het verloop en het vergroten van kennis kan het genezingsproces van een complexe (been)wond met gemiddeld 20 weken worden verkort. Dit blijkt uit een pilot van zorgverzekeraar CZ. Het Expertisecentrum Wondzorg (ECW) uit Oosterhout - een samenwerkingsverband tussen De Riethorst Stromenland en Thebe - was één van de deelnemers aan deze pilot.

Lees meer...

Informatiemarkt Zorroo

Op maandag 5 februari organiseerde Zorroo (de Zorggroep Regio Oosterhout en omstreken) in de Gecroonde Bel in Oosterhout een informatiemarkt voor praktijkondersteuners ouderenzorg en wijkverpleegkundigen die betrokken zijn bij de zorg rondom kwetsbare ouderen.

Lees meer...

Het Expertisecentrum Wondzorg (ECW) geopend

Het Expertisecentrum Wondzorg (ECW) is open. Het centrum dat gevestigd is in Oosterhout

Lees meer...